BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jégbe fagyott a forint árfolyama

A forint szűk sávban mozgott az euróval szemben csütörtökön. Az EKB kamatdöntése sem hozott változást a piacon.

A forint szűk sávban mozgott ma az euróval szemben: a napi legerősebb árfolyam 263,8, a leggyengébb 264,6 forinton alakult.

A svájci frank ellenében kisebb gyengülés tapasztalható: a reggeli 200,6-os kurzusról délutánra 201,5 forintra kúszott fel a frank ára.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az Európai Központi Bank (EKB) emelte a jegybanki alapkamatot, azonban ez nem jelentett meglepetést a piacok számára, így ez sem hozott változást az árfolyamok alakulásában. Meglepetést legfeljebb az okozhatott volna, ha a jegybank nem emeli a kamatot, vagy a vártnál nagyobb szigorítást hajt végre.

Jean-Claude Trichet, az EKB kormányzójának kommentárja sem lepte meg a piacokat: a tájékoztatón elhangzottak beleillenek abba a várakozásba, amely szerint az EKB legalább 2 alkalommal emeli még a kamatot ebben az évben.A Dankse Bank szerint 2-3 hónap múlva jöhet a következő szigorítás Trichet szavaiból ítélve.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.