BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határral küzd a forint

A forint mérsékelten erősödött az euróval szemben, miközben a régiós devizák nem mutattak szignifikáns eltérést az előző napi záróárfolyamukhoz képest.

„A forint árfolyama az euró mozgására reagál” – mondta Suppan Gergely, a TakarékBank szenior elemzője a Világgazdaság Online-nak. 

A hazai deviza 270,5 forintos szintről indult az euróval szemben kedden. Reggel 271 forint fölé is benézett az euró, majd 269,5-ig erősödött a hazai deviza.

A régiós devizák nem mozdultak az euró ellenében, míg a forint mérsékelten erősödött.

Az euró 1,41 fölé erősödött a dollárral szemben, miután a német IFO indexet közzétették – mondta Suppan. Az index 114,2 ponton maradt, míg a Bloomberg által megkérdezett közgazdászok annak esésére számítottak.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Amint a görög ellenzék bejelentette, hogy ellenzi a megszorításokat az euró gyengülni kezdett – magyarázta Suppan Gergely. Ez urán 1,41 alá került az euró a dollárral szemben – tette hozzá.

Az euró 269,5-270 forint közötti árfolyamsávban ingadozik. A svájci frank ára 217-217,5 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.