BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyakat kapott a forint, esik a frank – Ünnepelnek a piacok

A forint széleskörűen erősödött a vezető devizákkal szemben szerda délutánra.

Az euró jelentősen erősödött szerdán, amint a kockázatvállalási étvágy növekedett. Az európai vezető tőzsdeindexek közel 2 százalékos emelkedésben várják a görögországi szavazásokat. A kedvező hangulat alapját az adja, hogy a várakozások szerint a görög parlament megszavazza a megszorító csomagot, így további nemzetközi hitelhez juthat, és elkerülheti az ország az államcsődöt rövidebb távon.

A forint több mint 0,5 százalékot erősödött az euróval szemben, a reggeli 268,5-ös árfolyamról 267-es szintig. A hazai deviza mozgása erőteljesebben követi az euró mozgását, mint a többi régiós deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az euró 1,194-ről 1,2-es árfolyam fölé került a svájci frankkal szemben, és délután elérte az 1,204-es szintet. A svájci frank gyengülésének, az euró, valamint a forint együttes erősödésének köszönhetően a frank forintjegyzése is kedvezőbb szintekre került.

A reggeli 225-ös árfolyamról 222 forint alá került a svájci frank ára. A frank/forint keresztárfolyam 221,5-ös kurzuson is járt szerdán.

A törvénybe iktatott görög deficitcsökkentő program és a július eleji esetleges EKB kamatemelés fordulópontot hozhat, megszakadhat az euró/frank mélyrepülő trendje, talán megindulhat a lassú frankgyengülés – írja Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.