BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban a BÉT - óriási feszültség a piacokon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,15 pontos csökkenéssel, 17.756,52 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,09 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kifejtette, hogy a piacok a pénteki napra vártak - kis túlzással - augusztus eleje óta, ugyanis délután 16:00-kor beszél a Fed elnöke, Ben Bernanke arról, tud-e, akar-e a Fed további gazdaságélénkítő lépéseket tenni.

Az látszik a piacokon, hogy még mindig rettenetes a feszültség, így a Fednek az immár nagyon korlátozott eszközeivel nem lesz könnyű kielégítenie a felfokozott várakozásokat - tette hozzá.

Mindennek megfelelően a nap eleje még a kivárás jegyében telhet, bár közben a csütörtökihez hasonló hektikus, le-fel mozgás nem kizárt, nyitásban enyhe mínuszok látszanak a legvalószínűbbnek - jegyezte meg az elemző.

Varga Zoltán, a QUAESTOR elemzője szerint a csütörtöki riadalom után péntek reggelre némileg megnyugodtak a befektetői kedélyek, de a hazai vezető részvények "elég csúnyán festenek". Az elemző is kiemelte Bernanke délutáni beszédét, megemlítve, hogy ebben esetleg említést tehet valamiféle gazdaságélénkítő intézkedésről. A piac napok óta erre vár, így amennyiben ez elmarad, jelentős csökkenés is elképzelhető. Annyit biztosan ki lehet jelenteni, hogy pénteken hatalmas napon belüli kilengésekre lehet számítani - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 228 pontos, 1,27 százalékos csökkenéssel, 17.772,67 ponton zárt csütörtökön.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.