BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Villámgyors zuhanás - 3 ezer forint alatt az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 142,94 pontos csökkenéssel, 15.366,74 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,92 százalékkal gyengült.

Nem sokkal a tőzsdei kereskedés megnyitása után háromezer forint alá, 2.966 forintra esett az OTP.A bankpapír a kereskedést 3005 forinton kezdte, így a csökkenés tíz perccel a nyitás után 89 forint, 2,91 százalék volt. Az utóbbi egy évben az OTP legalacsonyabb árfolyamát 2.798 forinton jegyezték szeptember 23-án.

A Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője, Szatmári Tamás ideges piacokról számolt be. A bróker kedden is negatív nyitásra számít és véleménye szerint az OTP árfolyamának további csökkenésében csak az esés mértéke kérdéses. Általában a globális tőkepiacokon megjósolhatatlan, hogy mi fog történni - tette hozzá.

A CIB Bank elemzői az ázsiai piacok és a határidős árfolyamok alapján negatív nyitást várnak egész Európában. Az elemzők megjegyzik, hogy kedden nem közölnek kiemelkedően fontos adatot, de piacbefolyásoló lehet Ben Bernanke, a jegybank szerepét betöltő Fed elnökének magyar idő szerint délután négy órakor kezdődő kongresszusi meghallgatása.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 265,42 pontos, 1,68 százalékos csökkenéssel, 15.509,68 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,0 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult: a Mol és az OTP gyengült, a Magyar Telekomnak és a Richternek emelkedett az árfolyama a pénteki záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.