BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevésbé fogyott a magyar államadósság

Csökkenő kereslet mellett a másodpiacinál magasabb hozammal, a meghirdetett összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) heti rendszeres aukcióján, kedden.

Az ÁKK 45 milliárd forint értékben hirdetett meg jegyzésre 3 hónapos diszkont kincstárjegyet. A kincstár május 8-án csökkentette 45 milliárdra a felkínált mennyiséget, előtte, február közepe óta 50 milliárd forint volt a megszokott mennyiség. Az érdeklődés csökkent az előző hetekhez képest: az elsődleges forgalmazók 70,26 milliárd forint értékű ajánlatot tettek a 2012. augusztus 29-én lejáró értékpapírra, szemben a múlt heti 90,66 milliárd és a két héttel korábbi 119,8 milliárd forintnyi jegyzéssel.

Az ÁKK a meghirdetett összegben, 45 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat, egy héttel korábban szintén 45 milliárd forintért, két hete pedig 50 milliárd forintért értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet.

Az aukción a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek 7,15 százalékos átlaghozammal keltek el, ami 4 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci referenciahozamnál, az előző, egy héttel korábbi értékesítés hozamánál viszont egy bázisponttal alacsonyabb. Az elfogadott ajánlatok 7,11 és 7,18 százalék között szóródtak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.