BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit nekünk te zordon S&P? Erős a forint, mint a paprika

Stabilan tartja magát a forint, az euró árfolyama hétfőn kora délután 281,4 forint környékén járt.

A forint, amely az euróval szemben az S&P péntek esti leminősítése után az euróval szemben közel 1 százalékot esett, a hétfői kereskedést 282,1 forint magasságában kezdte. (A gyengülés nem volt kifejezetten drámai: november 15-én a kurzust láttuk 286 fölött is.) Az euró az első percekben kissé drágult – akadtak kötések 282,4 forint közelében is –, de délután fél 1-kor a közös pénz egysége már „csak” 281,4 forintot ért a bankközi devizapiacon.

A folytatásban nem kizárt a gyengülés. Az euró/forint árfolyam a hét végére 284-285 magasságába emelkedhet – mondta el a Világgazdaság Online-nak Balogh Balázs, az XTB Magyarország elemzője. Komolyabb ellenállás 285-286 magasságában található, míg az esetleges erősödést a 278-as támasz állíthatja meg – vélekedett a szakember.

Az eurót sem a (borítékolhatóan) kudarccal végződött uniós büdzsé-csúcs, sem a katalán választások eredménye nem rengette meg: az euró/dollár árfolyam hétfő délelőtt a pénteki záróérték (1,2973) közelében, 1,2940 és 1,2980 között mozgott. Fél 1-kor egy euró 1,2968 dollárt ért.

November eleje óta a közös európai pénz „ereje” a Bloomberg korrelációs indexeinek tanúsága szerint alig változott. A fejlett ipari országok devizái közül a jen gyengült a legnagyobb mértékben (3,5 százalékkal), a dollár 0,2 százalékot veszített értékéből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.