BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Iránt sejtik az amerikai bankok elleni támadás mögött

Az Egyesült Államok húsz legnagyobb bankjának honlapjait nagyarányú internetes támadás érte, amely mögött Iránt gyanítják - írja a Die Presse.

"Az amerikai kormány részéről nem fér kétség ahhoz, hogy e támadások mögött Irán rejtőzik" - hangoztatta James Lewis, a Center for Strategic and International Studies szakértője, aki a The New York Timesnak nyilatkozott. A jelentés szerint a bankok weboldalai egyszerűen lebénultak a tömeges információkérésnek betudhatóan.

A jelentés szerint az Izz ad-Din al-Qassam Cyber Fighters elnevezésű csoport vállalta a felelősséget a támadásokért. A Radware számítógépes biztonságra szakosodott vállalat adatai szerint az első ilyen támadások a múlt év szeptemberében voltak. "Azt látjuk, hogy egy olyan tartós támadás van folyamatban egy ipari ágazat ellen,amilyent korábban még nem láttunk" - jelentette ki Carl Herberger, a Radware alelnöke. Ugyanakkor a Die Presse idézte a Spiegel onlinet, amely szerint az Iránhoz fűződő teóriát kétkedéssel lehet fogadni. A The New York Times is azt irta: az amerikai kormány képviselői eddig adósak maradtak annak bizonyítékával, hogy Iránnak köze lenne e támadásokhoz. Maga az iráni kormány is visszutasított mindennemű részvételt e támadásokban. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.