BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén muzsikált a magyar Raiffeisen-leány

A Raiffeisen Bank International magyarországi érdekeltsége, a Raiffeisen Bank 2013 első félévét 83 millió eurós veszteséggel zárta – derül ki az osztrák pénzintézet csütörtökön közzétett gyorsjelentéséből. 2012 első féléve kísértetiesen hasonló volt, akkor a legalsó sorban mínusz 82 millió euró állt.

A magyar leány a régiós Raiffeisen-hálózat leggyengébb láncszeme. A szlovák egység 53 millió eurós, a cseh Raiffeisen-leány pedig 52 millió eurós adózott eredménnyel zárta az év első hat hónapját, Lengyelországban a Raiffeisen 25 millió eurós nyereséget ért el. Szlovéniában veszteséget kellett elkönyvelnie, 11 millió euró volt a mínusz.

A magyarországi Raiffeisen Bank nettó kamatbevétele az első félévben 101 millió euró volt, 19 millió euróval kevesebb, mint egy évvel korábban. Az üzemi eredmény közel a felére zuhant: 2012 első felében 113 millió euró volt, 2013 első félévben már csak 59 millió euró. A fiókok száma is csökkent: 2013 júniusának végén 125 Raiffeisen bankfiók működött, 9-cel kevesebb, mint egy évvel korábban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.