BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éled a globális ingatlanpiac

Erősödik a befektetői optimizmus a globális ingatlanpiacon, és a befektetők egyre inkább hajlandók a valamivel nagyobb kockázatvállalásra a pénzpiacinál jóval kedvezőbb hozamok elérése érdekében – derüli ki az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő és a Jones Lang LaSalle ingatlan-tanácsadó friss nemzetközi körképéből.

Az élénkülő érdeklődésnek köszönhetően az idei első fél évben, 2012 hasonló időszakát 12 százalékkal túlszárnyalva, 225 milliárd dollár értékben cseréltek gazdát világszerte kereskedelmi ingatlanok. A bővülés egyre erőteljesebb: az első negyedév adatai még „csupán” 8 százalék növekedést mutattak 2012 első negyedéhez képest, így a teljes 2013-as év így akár 10 százalékot meghaladó bővülést is hozhat.

Az elemzés szerint a legnagyobb bővülés Nyugat-Európában – azon belül is Németországban –, Japánban, valamint az Egyesült Államokban tapasztalható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.