BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halottaknak is fizettek nyugdíjat Németországban

A Német Nyugdíjbiztosítás (DVR) több mint hétezer külföldön élő német nyugdíjasnak haláluk után is több éven át fizetett nyugdíjat - írja a Bild-Zeitung.

A DVR április óta 7300, egykor külföldön élt német részére szüntette be a kifizetést, mert nem kapott tőlük visszajelzéset, hogy még életben vannak. A jelenlegi gyakorlat szerint a Németország területén kívül élő német nyugdíjasoknak évente egyszer úgynevezett életigazolást kell küldeniük a DVR-nek. A kötelező jelzés 916 450 nyugdíjast érint jelenleg. Amennyiben ilyen igazolás nem érkezik be, a DVR 90 nap után megszünteti a nyugdij folyósitását. A DVR most azt igyekszik megállapítani, hogy mennyi esetben történt ténylegesen csalás. "Igyekszünk megtudni, hogy ki vette át a pénzt, hogy azt visszaszerezhessük. Ám ez nehéz dolog" - mondta Herbert Schillinger, a DRV igazgatója.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.