BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra hitel a vállalkozásoknak

A vállalkozások számára elérhető kedvező feltételekkel nyújtott, és olcsó hitel lehetősége megváltoztatta a korábbi, a válság miatt kialakult véleményeket, ma már az érintettek 80 százaléka újra foglalkozik a beruházás gondolatával, kilencven százalékuk pedig vállalna hitelfelvételt is – jelentette ki Krisán László a KAVOSZ által készített felmérésre hivatkozva. A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója erről kedden a Széchenyi Kártya Programról és az Útdíj Hitelprogramról szóló előadássorozat Pest megyei állomásán, Gödöllőn beszélt.

Mára a Széchenyi Kártya Program keretén belül 1250 milliárd forintra nőtt a kihelyezett hitelösszeg, 260 ezren igényelték, és csaknem 200 ezer kártyabirtokos van már – nyilatkozta a Világgazdaságnak Krisán László. A programért felelős KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója lapunknak hozzátette: a számok azt mutatják, hogy a különféle konstrukciók valamiféle hiányt pótolnak a hazai vállalkozások életében. „A Széchenyi Kártya Programon belül az átlagos hitelösszeg vállalkozásonként 7,5 millió forint, ami alacsonyabb, mint a Magyar Nemzeti Bank hitelprogramja. Ez azt mutatja, hogy a Széchenyi Kártya inkább a mikro- és kisvállalkozásoknak jelent kiemelt segítséget, és jó kiegészítése a jegybanki hitelprogramnak” – mondta el Krisán.

A vezérigazgató lapunknak kijelentette: a nemrégiben indult Agrár Széchenyi Kártya program lebonyolításába a jövőben be kívánják vonni a nemrégiben újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát (NAK) is. Ezzel kapcsolatban a vezérigazgató emlékeztetett: náhány hónapja a kormányzat duplájára, 4 százalékra emelte a kamattámogatás mértékét, amely így jelentősen csökkentette az amúgy sem magas költségeket.
Krisán László szerint a közelmúltban elindított E-útdíj hitelprogram kedvező feltételek, alacsony költségek mellett érhető el már az induló vállalkozások számára is. Mint elmondta: külön eredmény, hogy Európában egyedülálló ez a fajta hitel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.