BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Morningstar csillagokat kaptak a Quantis alapjai

Minősítés Első ízben kapott magyarországi kibocsátású befektetési alap három és négy csillagos minősítést a chicagói központú Morningstar Inc.-től, a világ vezető, független befektetés-elemző vállalatától. A Morningstar befektetési alapokra specializálódott teljesítményminősítő rendszerét a privát és prémium banki szolgáltatók is széles körben használják. A négy kontinens 27 országában szolgáltató Morningstar hat Quantis alap hároméves teljesítményét díjazta az elismeréssel – közölte a Quantis Investment Management.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai kibocsátású alapok közül a Quantis által kezelt konstrukciók az elsők, amelyek megkapták a három és négy csillagos minősítéseket, ez ugyanis nemzetközi szinten is visszaigazolja az alapkezelő multi-manager alapkiválasztási-modelljének, a Q-Selectnek a hatékonyságát” – foglalta össze Sárándi Ákos, a Quantis Investment Management vezérigazgatója. Az alapkezelő kínai, indiai, latin-amerikai, kelet-európai, valamint a globális fejlődő piacokra fókuszáló részvényalapjai három csillagos, a Quantis Növekedési Vegyes Alap pedig négycsillagos minősítést kapott a Morningstartól.

Az alapkezelő által alkalmazott multi-manager megoldás lényege, hogy a társaság nem foglalkozik egyedi részvények válogatásával. Ehelyett – egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján – olyan portfóliómenedzsereket és befektetési alapokat választ ki, amelyek esetében a költségek levonása után a felülteljesítés valószínűsége és várható mértéke a legnagyobb; majd ezekből alakít ki portfóliót. A folyamat során átvilágítják az alapok befektetési döntésmechanizmusait, illetve elemzői és kockázatkezelési hátterük egészét is.

A Quantis Investment Management szeptember 30-án 75,6 milliárd forit összegű vagyont, 11 befektetési alapot és 7 elkülönített számlát kezelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.