BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán török üzletembereket bátorított

A török-magyar kapcsolatoknak nemcsak hosszú évtizedekre visszanyúló gyökerei vannak, hanem jövője is – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Ankarában megrendezett török-magyar üzleti fórumon.

„Szeretném a török üzletembereket bátorítani, felhívni a figyelmüket, hogy befektetőként és kereskedelmi partnerként is jöjjenek Magyarországra, és ápolják a hagyományos török-magyar baráti kapcsolatokat” – mondta a több mint kétszáz török és magyar üzletember előtt, hivatalos törökországi látogatásán a kormányfő, jelezve egyúttal, hogy a most aláírt megállapodásokkal könnyítették a török üzletemberek vízumszerzését.

Orbán Viktor, aki 120 magyar üzletember kíséretében érkezett Törökországba, azért ajánlotta Magyarországot az üzletemberek figyelmébe, mert – mint mondta – Magyarországnak földrajzi szempontból meghatározó szerepe van a kelet-nyugati kereskedelemben.

A magyar Nemzeti Külgazdasági Hivatal szerint a Magyarország és Törökország közötti kétoldalú áruforgalom 2012-ben mintegy 2,1 milliárd amerikai dollár volt. Ezt a két kormány 2020-ig 5 milliárd dollárra akarja növelni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.