BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mától vásárolható a 2014-es babakötvény

Hétfőtől lehet 2014-es évjáratú babakötvényt vásárolni a Magyar Államkincstár (MÁK) kirendeltségein.

A MÁK hétfői, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: az elmúlt másfél hónapban több mint 11 000 Start-számlát nyitottak a kincstár fiókjaiban, így egyharmaddal nőtt a babakötvény számlák száma, a befizetett pénz pedig megduplázódott.

Az új babakötvény 2013. december 2. óta jegyezhető, de már most látható, hogy a korábbinál több szülő él a lehetőséggel, két hónap alatt, az indulás óta mintegy 2,5 milliárd forintot helyeztek el a számlákon. A családbarát intézkedésnek máris pozitív fogadtatása van - mondta Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke hétfőn az MTI-nek.

A MÁK jelenleg közel 30 ezer Start-értékpapírszámlát kezel országosan, összesen több mint 4,6 milliárd forint névértékben.

A babakötvény termék kizárólag a Start- értékpapírszámlán vezethető, amelynek nyitását és a babakötvény vásárlását a kormány adómentességgel, extra kamattal és állami kamattámogatással ösztönzi. Az új babakötvény az éves átlagos infláció felett 3 százalékos kamatprémiumot fizet évente, futamideje 19 év - olvasható a közleményben. A Start-értékpapírszámla nyitása és vezetése díjmentes - fűzte hozzá Dancsó József.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.