BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon erősnek bizonyult az idei január a magyarországi ingatlanpiacon

BEFEKTETÉS Élénken indult az idei év a hazai ingatlanpiacon – állítja januári tapasztalatai alapján az OTP Ingatlanpont. Az ország egyik legnagyobb ingatlanközvetítő-hálózatánál a minden évben erős őszi hónapok eredményeihez képest több mint tíz százalékkal nőtt az érdeklődők, vevők száma 2014 első hónapjában. „Azt tapasztaljuk, hogy a kedvező finanszírozási lehetőségeknek és az állami támogatásoknak köszönhetően kezdenek nagy számban visszatérni a piacra a hitelből, otthonteremtési céllal vásárló ügyfelek, míg a korábbi években a készpénzes adásvételek voltak jelentős túlsúlyban. Emellett a befektetési célú kereslet is folyamatosan erősödik” – számolt be a tapasztalatokról Kosztolánczy György, az OTP Ingatlanpont ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: az értékesítések alapján elmondható, hogy főképpen Budapesten pezseg a piac, de több megyeszékhelyen, például Győrben, Kecskeméten is érezhetően nőtt az ingatlan iránt érdeklődők száma. Zömmel a 10 millió forint körüli, 1,5-2 szobás ingatlanok iránt magas továbbra is az érdeklődés országszerte – mondta Kosztolánczy György. A fővárosban a tavasszal átadni tervezett új metró vonalán élénkül látványosan az érdeklődés, főképpen a dél-budai oldalon, de a folyamatosan megújuló Belváros – így mostanában például a Ferenciek tere környéke – is népszerűnek számít. Itt főképpen a befektetési célú vásárlások dominálnak.

„Az ingatlanárak alacsony szinten mozognak, a bérleti piac pörög, így a jól megválasztott ingatlanbefektetések kimondottan magas hozamot biztosíthatnak a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben” – emelte ki Valkó Dávid, az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője. Hozzátette: az OTP Ingatlanponttal közösen megvizsgálták, milyen ingatlant érdemes leginkább vásárolni befektetési céllal, és arra a következtetésre jutottak, hogy a panellakások és a teremgarázsok jelenthetnek most kimondottan jó üzletet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.