BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb stratégiai megállapodásokat kötött a kormány

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány az osztrák Agrana élelmiszeripari csoport két magyarországi leányvállalatával, a Magyar Cukor Zrt.-vel és az Agrana-Juice Magyarország Kft.-vel.

A szerződést Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár és Johann Marihart, az Agrana elnök-vezérigazgatója írta alá kedden Kaposváron, Magyarország egyetlen cukorgyárában.

Szabó László hangsúlyozta: a kormány fontos partnere az Agrana cégcsoportra, amely a magyar munkaerő szaktudására és hatékonyságára építve, modern technológiát alkalmazva erősíti a nemzetgazdaságot.

Johann Marihart méltatta a magyar kormány eddigi támogatását a kaposvári gyár fejlesztéséhez, valamint a hazai cukorrépa-termelés növelése érdekében kifejtett tevékenységét.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere szerint a  megállapodás bizonyítéka annak, hogy Magyarország egyetlen cukorgyárának léte nemcsak helyi, kaposvári, hanem magyar nemzeti érdek is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.