BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős szerepük van a kockázati tőkebefektetésekben a Jeremie alapoknak

A magyarországi kockázati tőke iparág mára jórészt a nemzetközi sztenderdek szerint működik, fejlődésében nagy szerepük van a 2010-től meghirdetett Jeremie programoknak, amelyeknek a befektetési időszaka az év végén lezárul - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) témaelemzéséből.

Végh Richárd, az MNB piacfelügyeleti igazgatója a jegybank kockázati tőkealap-kezelőkről és alapokról készült elemzését ismertetve kedden Budapesten háttérbeszélgetésen elmondta: a tanulmány a szektor 2010 és 2014. június 30. közötti befektetési aktivitását vizsgálja.

A vizsgált időszakban 179 társaság kapott 58 milliárd forint értékű finanszírozást, 2014 harmadik negyedévéig pedig már 271 befektetést hajtottak végre a kockázati tőkealapok 72 milliárd forint értékben és 8 milliárd forint kölcsönt is nyújtottak. Az átlagos befektetési érték 294 millió forintra nőtt 2014 harmadik negyedévére. Az indikatív ajánlatok feléből lett üzletkötés, ami megfelel a nemzetközi tendenciának - mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.