BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Start-upokkal próbálja bevenni Szingapúrt Magyarország

A befektetőkre váró hazai kis- és közepes vállalkozások legnagyobb gondja a felkészületlenség: több cég nincs tisztában azzal, mivel jár egy befektető bevonása, sokan nincsenek tisztában az ötleteik megvalósításához szükséges keret korlátaival, de olyanok is vannak, akik nem képesek pontosan felmérni az ötlet megvalósítása során felmerülő kockázatokat, nem rendelkeznek így üzleti tervvel sem – mondta el a Világgazdaság kérdésére Heffner Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöki tanácsadója. A nemzetközi tőkepiacra kijutni próbáló magyar cégek közül sokan nem tudják azt sem, hogyan mutassák be terveiket, támasszák alá annak a fontosságát – tette hozzá a szakember egy budapesti sajtóbeszélgetésen.

Amíg a HIPA befektetők közvetítésével segíti az exportpiacra készülő start-upokat, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. hétfőn technológiai transzferekkel foglalkozó igazgatóságot hozott létre, amelynek célja az, hogy az innovációs hivatallal együttműködésben segítse források bevonását a magyarországi start-up cégeknél – mondta el Ducsai-Oláh Zsanett, a kereskedőház vezérigazgatója. Felidézte: a program keretében már sikeresen értékesítettek egy hazai fejlesztésű, az épületszerkezetek biztonságosabb tervezését segítő szoftvert Szingapúrban, ahol a kereskedőház május végén kilenc start-up részvételével rendez befektetői fórumot. Szőke István, a szingapúri kereskedőház tanácsadója a dél-keleti ázsiai országban nyíló lehetőségekről azt mondta: a piac a túlkínálat miatt zárt, ám egyben nyitott is, hiszen – az állami fejlesztési koncepciót követve – a tudásimportra vevők az ottani cégek, befektetők is.

A szingapúri találkozót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitja meg, aki előtte Malajziában nyitja meg a nagykövetséget és a kereskedőházat, a városállamból pedig Mongóliába megy, ahol szintén újranyitják a nagykövetséget.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.