BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kihasználta a jó hangulatot Budapest

Az előző héten végig jó volt a hangulat a részvénypiacokon, az optimizmusban részben a spekuláció az első amerikai kamatemelés időpontjának kitolására, részben pedig a korábbi hetek esését követő technikai korrekció játszotta a főszerepet. A jó nemzetközi hangulatban a BUX is feljebb került, pénteken 1,5 százalékot erősödött.

A hét utolsó napján az OTP volt a legjobban teljesítő hazai blue chip, 3,8 százalékot emelkedett annak ellenére, hogy új fundamentális hír nem érkezett a pénzintézettel kapcsolatban. Az erősödésben részint technikai tényezők játszottak szerepet, például az 5530 forint körüli ellenállás áttörése. A Molnak szintén jó napja volt, pénteken 1,1 százalékot erősödött, míg a Richter és a Magyar Telekom rendre 4571, illetve 397 forinton stagnált.

A devizapiacon viszonylag csendes volt a pénteki kereskedés: az euró–forint-kereszt a hetek óta épített 310–316-os sáv alját közelítette, péntek késő délután 311 körül oldalaztak a jegyzések, ami minimális elmozdulást jelentett a csütörtök esti szinthez képest. A dollárral szemben ugyanakkor majd 1 százalékot erősödött a forint, a 274-es szint alá süllyedt a kurzus, a svájci frank–forint-kereszt pedig 285 körül ingadozott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.