BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, mekkora osztalékot fizetne az OTP

Ugyan a magyar számviteli szabályok szerint veszteséges volt az OTP, részvényenként 165 forintnyi osztalékot javasolnak.

Az OTP céljai a stabilitás fenntartása és a jövedelmező működés – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a bank közgyűlésén. A brókerbotrányok, Bulgáriában a harmadik legnagyobb bank bedőlése felértékeli a stabilitást. Oroszország és Ukrajna az idén már várhatóan nem termel veszteséget. Növekedésre jó esély van Csányi szerint, hiszen Oroszország kivételével minden OTP-s országban növekedés várható. Bizonytalanságot jelent Oroszországban az olajár és a rubel árfolyamának alakulása. Ukrajnában az a kockázat, hogy az új kormány végrehajtja-e a nemzetközi intézményekkel szembeni vállalásait. 

A banknál 2017-re a saját tőke 15 százaléka fölötti nyereséget várnak. Csökkenő marzsot várnak, a kockázati költségek is csökkenhetnek. 2015-ben lezárták a válságot, és a válságot követő időszakot, és újra növekedési pályára állnak - mondta el Csányi. Akvizíciókra és organikus növekedésre is kész a bank.

Annak ellenére, hogy a magyar számviteli szabályok szerint veszteséges volt a bank, 46,7 milliárd forint, vagyis részvényenként 165 forintnyi osztalékot javasolnak. Mivel a saját részvényekre nem fizetnek osztalékot, hanem a többi részvényes között osztják szét, egy részvény után 167 forint osztalékot fizetnek majd. Ez Csányi szerint a mostani kamatkörnyezetben szép hozamnak számít a részvény árfolyamához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.