BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: QLogic

Közel 11 százalékot emelkedett csütörtökön, az amerikai nyitás előtti kereskedésben a QLogic árfolyama felvásárlási hírekre. A félvezetőket gyártó Cavium veszi meg a hálózati eszközöket gyártó céget összesen 1,4 milliárd dollárért. A tranzakció kivételes növekedési lehetőséget biztosít az adatközpontok és az adattárolási megoldások piacán, egy több mint 2 milliárd dolláros piaccal bővülhet a Calvium – áll a közleményben. A felvásárlás 60-70 centtel növeli a Cavium 2017-es egy részvényre jutó nyereségét (az egyszeri tételek hatásaitól tisztítva). A két vállalat együttes bevétele közel

1 milliárd dollár lehet idén, egy részvényre jutó pedig 2,4 dolláros profitot várnak az elemzők. A Cavium befektetői azonban nem örültek a hírnek, a bejelentést követően esett a részvények árfolyama, amiben az elemzői leminősítés is szerepet játszott.


A nap vesztese: Tonix Pharmaceuticals

Közel 18 százalékot zuhant a Tonix Pharmaceuticals árfolyama az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben, miután a társaság részvénykibocsátásról döntött, és közzétette ennek részleteit. A kibocsátás során 5 millió részvényt értékesít a társaság, részvényenként 2 dolláros árfolyamon, ami jelentős diszkontot jelent az előző napi záróárfolyamhoz képest. (Szerdán 2,46 dolláron fejezte be a kereskedést a Tonix Pharmaceuticals árfolyama.) A gyógyszergyártó elsősorban a központi idegrendszeri betegségek kezelésére szolgáló készítményeket fejleszt és gyárt, például poszttraumatikus stressz kezelésére. A gyógyszergyártó részvényeinek árfolyama idén a negyedére zuhant, pedig májusban pozitív eredményekről számolt be a klinikai teszteken. A vállalat mostanra egy 50 millió dollárnál kisebb piaci kapitalizációjú céggé zsugorodott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.