BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Juno Therapeutics

Szerdán a nyitás előtti kereskedésben 30 százalékkal ugrott meg a Juno Therapeutics árfolyama, miután a gyógyszerfelügyelet közölte, hogy újraindulhat az egyik gyógyszerének klinikai tesztelése. A cég egyik készítményének klinikai kísérleteit, amit leukémia kezelésére fejlesztettek ki, felfüggesztette a múlt héten az amerikai gyógyszerfelügyelet, miután két páciens életét vesztette. A Juno közlése szerint a betegek halálát az okozta, hogy a gyógyszert együtt szedték egy kemoterápiás szerrel. A cég olyan gyógyszerekre specializálódott, amelyek a test saját immunrendszerét használják a daganatos megbetegedések kezelésére. A hírre 35 dollár közelébe emelkedett a Juno Therapeutics árfolyama, így még nem dolgozta le teljesen azt az esést, ami a tesztek leállítását követte, akkor ugyanis 40 dollár közelében mozgott az árfolyam.


A nap vesztesei: brit ingatlancégek

A brit tőzsde leggyengébben teljesítő részvényei között találjuk szerdán az ingatlanpiaci cégeket. A Barratt Developments árfolyama közel 4 százalékos csökkenéssel kezdte a kereskedést reggel, az FTSE-100 index legnagyobb esést mutató részvénye volt. A társaság vezérigazgatója, David Thomas közölte, hogy egyelőre túl korai megmondani, hogy a Brexitnek milyen hatásai lesznek a brit gazdaságra. A cég június végén zárult évet 20 százalékos profitnövekedéssel zárta: 680 millió fontos nyereséget könyvelt el. Viszont a szektornak kedveznek az állami támogatások, és az új lakások piaca túlkeresletes. Elemzők szerint a Brexittel kapcsolatos bizonytalanság miatt a brit ingatlancégeknél csökkenhet a profit a következő években. A szektor szereplői közül a Taylor Wimpey és a Persimmon árfolyama szintén esett szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.