BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: minden, ami Pokémon

A Nintendo árfolyama közel 70 százalékot emelkedett az elmúlt egy hétben az új okostelefonos játékának, a Pokémon GO-nak köszönhetően, de a japán piacon több részvény is száguldott a napokban, szintén a kiterjesztett valóságon alapuló játék sikerei miatt. A First Baking Co. nevű pékipari cég, amely Pokémon formájú kenyereket kezdett sütni, két és fél éve nem látott mértékben emelkedett a csütörtöki kereskedésben. A TV Tokyo Holdings, amely elkezdte a rajzfilmeket vetíteni, soha nem látott emelkedést mutatott csütörtökön a tokiói tőzsdén. A Bank of Kyoto, a Nintendo ötödik legnagyobb részvényese négy nap alatt 36 százalékos árfolyam-emelkedést produkált. Egyelőre nehéz megmondani, hogy a lelkes piaci fogadtatásbóé pontosan milyen összegek csapódnak majd le a vállalatok profitjában.


A nap vesztese: Max India

Jelentősen gyengültek az egészségügyi, technológiai és pénzügyi befektetéseket kezelő indiai holdingcég, a Max India részvényei csütörtökön, a tőzsdei bevezetést követően. Az Indiai Nemzeti Tőzsdére 180 rúpiás kibocsátási áron vezették be a papírokat. Bár az első kereskedési napon a részvények lejtmenetbe kapcsoltak, a kibocsátási ár végül magasabb lett, mint amit az elemzők vártak. A Max-csoport szétválásával három holdingcég jött létre: a Max India, illetve a Max Ventures és a Max Financial Services. Az egykori Max holdingcég részvényesei minden egyes papírjuk után 1 darab Max Financial Services-részvényt kapnak, valamint 5-5 darabot a Max India és a Max Ventures papírjaiból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.