BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: UniCredit

Az utóbbi napokban az olasz bankok több mint 30 százalékot veszítettek értékükből, ami nagyrészt azzal volt magyarázható, hogy hatalmas, 360 milliárd eurós nem teljesítő hitelállománnyal rendelkeznek. A Brexit miatt a piac attól tartott, hogy a tőkehiányos bankok nem bírják majd cérnával. Ennek ellenére a Goldman Sachs tartásról vételre módosította az UnCredit részvényeire vonatkozó ajánlását, amire 5 százalékot emelkedett a bank papírjainak értéke, magával húzva több pénzintézet árfolyamát is. Az UniCredit és az Ubi Banca több mint 5 százalékot, a BCA POP közel 2,5 százalékot, míg a Banco Popolare árfolyama majdnem 2 százalékot emelkedett. A kivétel az olasz bankok közül a Monte dei Paschi di Siena, a bank részvényei 7 százalékot estek kedden, és fel is kellett függeszteni a társaság részvényeivel való kereskedést.


A nap vesztesei: brit ingatlanfejlesztők

Azt követően, hogy a britek június 23-án az EU-ból való kilépés mellett döntöttek, az ingatlanbefektetők körében is félelem tört ki, mivel a brit ingatlanárak jelentős esésétől tartanak. Az elmúlt napokban tömegesen szerették volna kivenni pénzüket ingatlanalapokból, de például az egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltató, a Standard Life már nem fizeti ki az ügyfeleit. Rövidesen kiderült, hogy az Aviva is hasonló lépésre szánta el magát, megtiltotta ugyanis ügyfeleinek, hogy 1,8 milliárd fontos ingatlanalapjának jegyeit visszaváltsák. A hírre a nagyobb brit ingatlanfejlesztő cégek árfolyama jelentős nyomás alá került, a Bovis Homes több mint 6 százalékot, a Bellway közel 6 százalékot veszített értékéből. Mindez ráadásul úgy történt, hogy a brit népszavazást követően ezek a cégek az értéküknek harmadát/negyedét már elveszítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.