BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Nintendo

Kilenc százalékot emelkedett pénteken a tokiói tőzsdén a Nintendo árfolyama, miután az egyik játékalkalmazása nagy lendülettel indult el az Egyesült Államokban. A befektetők abban bíznak, hogy ez elhozza végre az áttörést a Nintendónál a mobil játékok terén, ahol eddig nem igazán tudott labdába rúgni. Az első okostelefonos játékát csak idén márciusban dobta piacra a cég, többszöri halasztás után, ráadásul nem is lett túl sikeres. De az új, Pokemon GO elnevezésű játék szerdán, amikor az Egyesült Államokban debütált, egyből az első helyre ugrott az Apple iTunes alkalmazásboltjának letöltési listáján az ingyenes alkalmazások között. Hamarosan Ausztráliában és Új-Zélandon is megjelenik a játék, és Japánban is elérhető lesz. A Nintendo még több játékot ígér okostelefonokra, amelyek várakozásai szerint a harmadával növelhetik az éves működési eredményét.


A nap vesztese: Templeton

A Franklin Templeton szenvedte el idén eddig a legnagyobb mértékű tőkekiáramlást az európai versenytársakhoz képest, a befektetők 12 milliárd eurót vontak ki európai alapjaiból január óta. Az amerikai alapkezelőre ezzel még nagyobb nyomás hárul, a költségcsökkentés érdekében akár létszámleépítésre is sor kerülhet – írja a Financial Times. Az elmúlt 12 hónapban az alapkezelőnek a feltörekvő piaci alapjai miatt is fájhatott a feje, a Morningstar adatai szerint a befektetők több ilyen kitettségű alapjából is vonták ki a pénzüket. Tavaly a Templeton alapjaiból 42 milliárd dollárnyi tőke áramlott ki, mellyel a Pimco után a második legrosszabbul keresett alapkezelő volt a világon. A neve elhallgatását kérő rivális alapkezelői vezető szerint a Templeton magas díjai is közrejátszottak a befektetők megcsappanó keresletében az alapjai iránt. A híreket a Templeton nem kommentálta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.