BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: ThyssenKrupp

Több mint 5 százalékot emelkedett a hétfői kereskedésben a frankfurti tőzsdén a Thyssen­Krupp árfolyama a hírre, hogy ismét tárgyalásokba kezdett az indiai szektortársával, a Tatával. Az európai acélipar évek óta nehéz helyzetben van a túlzott kapacitások, a gyenge kereslet és az olcsó import miatt. A britek kilépése pedig tovább rontja az iparág kilátásait, ennek következtében vélhetően a szektor jelentős átrendeződések előtt áll. A Tata korábban több európai gyárat is felvásárolt, jelenleg ezek további sorsáról folytat tárgyalásokat több európai céggel is, köztük a ThyssenKrupp-pal. A német vállalatnak korábbi nyilatkozatában jelezte, hogy nem áll rendelkezésére megfelelő mennyiségű likvid eszköz a Tata európai egységeinek felvásárlására. Az indiai acélipari vállalat azonban egy vegyes vállalat üzemeltetését is el tudná képzelni európai partnerekkel.


A nap vesztese: Twitter

Alulteljesítők hétfőn a Twitter részvényei, miután két elemző is leminősítette a céget. A közösségimédia-vállalat papírjainak árfolyama 2 százalékot esett az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben, miközben jó a hangulat a világ tőzsdéin. A SunTrust elemzője és a Monnness Crespi Hardt szakértője is a korábbi vételről tartásra módosította a Twitter papírjaira vonatkozó ajánlását. A SunTrust nem változtatott a 12 hónapra vonatkozó, 18 dolláros célárán, ami nagyjából a jelenlegi árfolyamnak felel meg. Véleménye szerint annak ellenére, hogy a Twitter számos új terméket és szolgáltatást vezetett be, nehéz lesz a felhasználószám növekedését ismét fellendíteni és a meglévő felhasználókat fokozottabb aktivitásra bírni. A Twitter árfolyama nagyot esett az elmúlt hónapokban, egy év alatt csaknem a felére értékelődtek le a papírok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.