BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: LATAM Airlines

Több mint 20 százalékkal ugrott meg kedden az amerikai tőzsdén a LATAM Airlines árfolyama azon hírre, hogy a katari légitársaság részesedést vásárolna a cégben. A Qatar Airways 10 százalékot venne a latin-amerikai szektortársában, amiért 618 millió dollárt fizetne. A Qatar Airways számos légitársaságba vásárolta be magát mostanában, többek között a British Airways anyavállalata, az IAG legnagyobb részvényese, és a hírek szerint fontolgatja a beszállást az olasz Meridiana légitársaságba is. A latin-amerikai cég a piacán tapasztalható gyenge kereslet miatt szenved. A Qatar Airwaysnél, mint mondják, hogy tisztában vannak vele, hogy nem kedvező a piaci környezet, de hisznek a vállalat hosszú távú kilátásaiban. A LATAM részvényesei rendkívüli közgyűlésen, szeptember 2. előtt dönthetnek arról, hogy elfogadják a Qatar ajánlatát.


A nap vesztese: CytRx

Hatvanszázalékos esést szenvedett el a kis biotechnológiai cég, a CytRx Corp. árfolyama, miután a társaság közölte, hogy a klinikai kísérletek késői fázisában kiderült, hogy az egyik gyógyszere nem hatékonyabb a rivális készítményeknél. Egy olyan gyógyszerről volt szó, amelyet daganatos megbetegedések, pontosabban egy bizonyos típusú szarkóma kezelésére használtak. A CytRx közölte, hogy a páciensek fele kimaradt az adatelemzésből, mivel 2014 novemberében megszakították a tanulmányt. De még bízik benne a gyógyszercég, hogy egy második elemzést is le tud majd bonyolítani – közölte a menedzsment. A CytRx egy 150 millió dolláros piaci kapitalizációjú amerikai cég, gyógyszerészeti fejlesztéseket és kutatásokat végez, különösen az onkológia területén. A vállalatot 1985-ben alapították, Los Angelesben van a központja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.