BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elárverezik a Quaestor ingatlanjait

Több mint másfél milliárd forintért hirdette meg a tavaly márciusban bebukott Quaestor brókercég köré szerveződött csoport három ingatlanát a cégek végelszámolását végző Patik, Varga és Társaik Gazdasági Tanácsadó Zrt. A legmagasabb, 950 millió forint plusz áfás pályázati irányárat a Q Hotel Management Kft. által tulajdonolt, Budapest XII. kerületi Őzike úton lévő 8558 négyzetméteres objektumnak állapították meg, ez telekkönyvi megnevezése szerint „kivett szálloda és transzformátorház, udvar”. Ám az ingatlan valójában egy üres telek, ami arra utal, hogy ha voltak is a kft.-t közvetve tulajdonló Tarsoly Csabának hotelépítési tervei, azokat a brókerbotrány keresztülhúzta. Az ingatlanra július 19-i határidőig lehet pályázni, a licitálóknak pedig azzal is számolniuk kell, hogy az ingatlanra a XII. kerületi önkormányzat végrehajtási jogot jegyeztetett be, mivel a kft. közel 3,3 millió forintnyi építmény- és telekadóval, késedelmi pótlékkal és azok járulékaival tartozik neki.

A másik két ingatlan a QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft.-é. A Szentendrén elhelyezkedő, 1237 négyzetméteres kivett szálloda és udvar pályázati irányára 360 millió forint. Az érdeklődőknek emellett rendezniük kell a QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe javára egy 46 millió forint értékben bejegyzett keretbiztosítéki jelzálogot, valamint a miskolci önkormányzat javára egy 335 ezres adótartozást. A kft. másik, Leányfalun található, 1830 négyzetméteres kivett panziójáért és udvaráért a végelszámoló legalább 250 milliót szeretne kapni. Erre az ingatlanra az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet jegyeztetett be 1,4 milliós jelzálogjogot, az ügy pikantériája, hogy a hitelintézet felszámolás alatt áll.

Új ETO-vagyonkezelő

A Győri Törvényszék bejegyezte az ETO Projekt Kft.-t, amelynek 3 millió forintos törzstőkéjét az ETO Futball & Futsal Sportszervező és Szolgáltató Kft. és annak többségi tulajdonosa, Drucskó Zoltán adta össze. Drucskó lett az alapvetően vagyonkezelésre létrehozott ETO Projekt Kft. ügyvezetője, aki a győri futsalcsapat felvirágoztatása után tavaly tavasszal vette át a Quaestor-csoport bebukása miatt az elsőből a harmadosztályba visszaminősített nagypályás focicsapat irányítását is. Ám rövid távú célja nem teljesült, az ETO a júniusban zárult idényben nem került fel az NB II-be.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.