BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) közzéteszi havi olajpiaci jelentését, amelyben a globális nyersolajkereslet és -kínálat áttekintésén túl a világgazdasági folyamatokat is megvizsgálja.

Az uniós országok pénzügyminiszterei Brüsszelben üléseznek, ahol azt is megvitatják, valóban pénzbüntetéssel sújtsák-e Portugáliát és Spanyolországot a túlzott mértékű államháztartási hiányuk miatt.

Az Egyesült Államokban a nagykereskedelmi készletek májusi alakulásáról számolnak be. Áprilisban havi szinten 0,6 százalékkal emelkedtek a készletek, míg most 0,2 százalékos emelkedésre számítanak.

Az Egyesült Államok Energetikai Információs Hivatala közzéteszi havi rövid távú energiapiaci kilátásokról szóló előrejelzését, amelyben 2017 végéig megbecsülik az olaj- és gázkitermelés alakulását is.

Németországban a júniusi infláció végleges becslését közlik. Az előzetes adatok szerint havi bázison 0,1, míg éves alapon 0, 3 százalékkal emelkedetek az árak. Várhatóan a felülvizsgálat sem változtat ezen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.