BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Reggel érkezik a friss adat a német ipari termelés alakulásáról. Az előzetes várakozások szerint stagnált a termelés az előző havi 0,8 százalékos növekedést követően. Áprilisban az éves alapú növekedés 1,2 százalékos volt.

Délelőtt 11-kor közli a Nemzetgazdasági Minisztérium az államháztartás júniusi előzetes adatát. Várhatóan a múlt hónapban is folytatódott a kedvező tendencia, ami miatt komolyan fontolgathatja a lazítást a kormány.

Kora délután közli legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét az EKB. Az eurózóna jegybankjától rövid távon nem várnak további lazítást, ugyanakkor ha az infláció alacsony marad, és a Brexit miatti lassulás indokolja, akkor nem kizárt további eszközök bevetése.

Magyar idő szerint délután érkezik a szokásos ADP foglalkoztatottsági index Amerikából, amely a magánszféra júniusi adatait tartalmazza majd. Mindez jó indikátora lehet a pénteken megjelenő átfogó munkaerőpiaci jelentésnek.

A KSH az ipari termelés májusi adatait közli, a várakozások szerint folytatódhat a visszapattanás, amely áprilisban kezdődött. Akkor éves alapon 5,3 százalékkal, havi alapon pedig 5,4 százalékkal ugrott meg a termelés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.