BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét parketten a Norbi

Több mint két és fél hónapos szünet után visszaengedte a parkettre a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeit a Magyar Nemzeti Bank, mivel indoklása szerint a kereskedés felfüggesztését kiváltó okok megszűntek. E szerint a fitneszguru és felesége által csaknem 89 százalékban tulajdonolt társaság július 11-én teljesítette a jegybank által előírt rendszeres tájékoztatási kötelezettségét, és új független könyvvizsgálói jelentéssel ellátva ismételten közzétette a 2014-es évről szóló jelentését.

Ám nem e hírre lőttek ki a Norbi-részvények 20 százalékkal a pénteki tőzsdenyitást követően. Hanem amiatt, hogy a május végi rendkívüli közgyűlésen a tulajdonosok úgy határoztak, legkésőbb október 31-ig kivezetik a papírokat a tőzsdéről, s az igazgatóságnak a pontos időpontról való döntését követően 60 napig a részvényesek kérhetik a társaságtól, hogy darabonként 440 forintért vegye meg tőlük papírjaikat. Márpedig ez az ár közel 75 százalékkal magasabb, mint a felfüggesztés előtti, április 26-i 252 forintos záróár. Ez ment fel pénteken kis forgalomban 302 forintra, s csak azért nem magasabbra, mert a tőzsdei szabályok a napi árfolyam-elmozdulást 20 százalékban maximálják.

Ám a kereskedési sávot a hétfői napra plusz-mínusz 50 százalékra szélesítette a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója. Aminek következtében a jegyzés akár a 440 forintos kivezetési árfolyamot is elérheti, feltéve, ha lesz olyan, aki valamilyen okból olcsóbban is megválna a papírjaitól. Például azért, mert előbb szeretne pénzhez jutni, vagy mert attól tart, hogy Norbiék mégsem veszik meg tőle a részvényeit, vagy ha mégis, akkor csak 440 forintnál alacsonyabb áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.