BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új üzletben a Google

Félmilliárd dolláros vegyes vállalatot hoz létre az Alphabet – a Google anyavállalata – egyik érdekeltsége, a Verily Life Sciences és a Sanofi. A Bloomberg értesülése szerint az Onduo nevű vegyes vállalat eszközöket, szoftvereket és gyógyszereket fejleszt és gyárt majd a cukorbaj kezelése érdekében. A közös cégbe 248 millió dollárnyi készpénzzel száll be a francia gyógyszergyártó, és a Verily is hasonló mértékű tőkét tesz be, azt azonban nem közölték, hogy az is készpénz lesz-e.

A Sanofi oldaláról részben a népbetegségnek számító cukorbetegség kezelésével kapcsolatos piaci verseny indokolhatja az együttműködést az Alphabet-érdekeltséggel, miután a biotechnológiai gyógyszerek olcsóbb másolatainak megjelenése komoly hatással volt a piaci szereplőkre. A Verily nagy tapasztalatokkal rendelkezik a miniatürizálás, az elemzés és a szoftverek területén, ami segítséget jelenthet a fejlesztési idő lerövidítésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.