BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: VCA

Erőteljes emelkedésbe kap­csoltak hétfőn a kisállat-egészségügyben megha­tá­rozó VCA Inc. részvényei, mi­után bejelentette, hogy szerző­dést írt alá a Mars Inc.-kel a vállalat eladásáról. A tranzakció keretein belül a Mars Inc. 93 dolláros részvényenkénti árat kínál az állat-egészségügyi cégért, így a tranzakció összértéke eléri a 9,1 milliárd dollárt. A 93 dolláros felvásárlási ár 31 százalék prémiumot jelentett a vállalat pénteki záróárához képest. A cég részvényei a bejelentés hatására majdnem a felvásárlási prémiumig, tehát közel 31 százalékkal emelkedtek. A VCA piacvezetőnek számít a kisállat-egészségügyi szolgáltatások terén. Az év eleje óta a cég papírjai már több mint 70 százalékot emelkedtek.


A nap vesztese: Urban Outfitters

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai ruházati áruházlánc, az Urban Outfitters Inc. részvényei, a papírok több mint 2 százalékot estek a hétfői kereskedésben. A befektetőket kiábrándították a vártnál rosszabb decemberi értékesítési adatok. Az év végén a vállalat – amely olyan márkákat foglal magába, mint az Anthropologie, a Free People és az Urban Outfitters – értékesítései 3 százalékkal növekedtek az előző év ugyanezen időszakához képest, ám ez jóval alulmúlta az elemzői várakozásokat. A menedzsment továbbá azt is jelezte, hogy a profitmarzs is a vártnál rosszabbul alakulhat, mivel a bevételek nagy része az akciós termékek eladásaiból származott. Az elmúlt három hónap során a vállalat árfolyama 25 százalékot esett, míg a kiskereskedelmi vállalatok részvényeit követő SPDR S&P ETF mindössze 0,3 százalékot gyengült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.