BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szinte változatlanok az amerikai árfolyamindexek

Vegyes kezdés után egyértelmű irány nélkül alakultak az árfolyamok hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

A kereskedés vége előtt két órával a főbb indexek alig tértek el előző záró értéküktől, a DJIA-30 0,03 százalékkal állt magasabban, az S&P-500 index 0,03 százalékkal alacsonyabban, a Nasdaq Composite index pedig szinte változatlan értéken. Az S&P-500 és a Nasdaq Composite index pénteken rekordon zárt. A két index hétfőn a csekély elmozdulás ellenére is rekordértékeket érintett.

Az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból hétnek a mutatója erősödött, a legnagyobb mértékben, 0,35 százalékkal az energiaipari. Az olaj ára kissé emelkedett, majd korrigált, alig térve el az előző zárástól: az amerikai kereskedés befejezése előtt két órával a WTI 0,02 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 49,09 dolláron, a Brent 0,06 százalékkal magasabban, 46,25 dolláron.

Az arany ára kevéssé változott, a határidős piacon a legközelebbi kontraktust 0,03 százalékkal jegyezték magasabban, unciánként 1227,23 dolláron. A dollár erősödött, az euró gyengült, az eurót 0,63 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,0929 dolláron. Az euró korábban 1,10 dollár felett hat havi csúcsot érintett a francia elnökválasztási eredmény ismeretében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.