BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcsra húzta a BUX-ot az OTP

Új történelmi csúcsot döntött tegnap a BUX, leginkább a 3,2 százalékot erősödő OTP-nek köszönhetően.

Jó hangulat uralkodott tegnap a börzéken, Európában a vezető indexek 0,7–1,3 százalékot erősödtek. Itthon új történelmi csúcsot döntött a BUX, kimagasló, 1,4 százalékos emelkedés után 37 622 ponton zárta a kereskedést. A rekordhoz a több mint 6 milliárd forintos forgalomban 3,2 százalékot dráguló OTP járult hozzá leginkább.

A Magyar Telekom 1 százalék feletti pluszban zárt, ebben szerepe lehetett annak a hírnek is, mely szerint Romániában vádat emeltek a piaci versenytárs, a Digi csoport több jelenlegi és volt vezetője ellen egy korrupciós botrány miatt. A Mol közel 0,5 százalékot erősödött, míg a Richter részvényei enyhén, 0,2 százalékkal drágultak. A NordTelekom ismét a kispapírokra vonatkozó 20 százalékos limit közelében zárt, az Appeninn 7,5 százalékos erősödésével ledolgozta a múlt heti árfolyamcsökkenést. A forint árfolyama a reggeli bizonytalanság után ismét erősödni kezdett, miután a nemzeti bank még kommunikációs szinten sem lépett a gyengítés irányába. Az euróhoz viszonyított jegyzés késő délután ismét közelítette a 303,2-es szintet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.