BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasba repítené az OTP-t egy jó gyorsjelentés

A BUX index mozgásából egyáltalán nem a nyári uborkaszezon köszön vissza, a befektetőknek ugyanis sikerült történelmi csúcsra húzniuk az indexet.

Az év valószínűleg legmelegebb hetében a Budapesti Értéktőzsdén is forró volt a hangulat. A BUX index mozgásából egyáltalán nem a nyári uborkaszezon köszön vissza, a befektetőknek ugyanis sikerült történelmi csúcsra húzniuk az indexet. A 36 140 pontos ellenállás leküzdésével az emelkedő trend is megerősítést nyert, ráadásul nem is torpant meg az árfolyam: péntekre már a 36 700 pontot közelítette az index. A blue chipek egyik fele nem is járult hozzá a jó hangulathoz, hiszen elsősorban a Mol és az OTP száguldásának volt köszönhető a BUX új történelmi csúcsa.

Az OTP árfolyama
Forrás: MW

Az utóbbi két hétben ismét szárnyra kapott az OTP, sikerült a 9625 forintnál húzódó szintet leküzdenie, így közel 10 éve nem látott szintre tudott kapaszkodni a bankpapír. Közel került az árfolyam a lélektanilag is fontos 10 ezer forinthoz, a héten érkező gyorsjelentés lehetne egy újabb katalizátora az árfolyamnak. Ha a vártnál erősebb negyedéves számokat jelent az OTP, akkor jó eséllyel várható az említett szint áttörése, és ebben az esetben további több mint ezerforintos emelkedési potenciál rajzolódna ki.

Nagyon erős negyedéves jelentést publikált múlt héten a Mol, amit heves pozitív árfolyam-reakció kísért. Már másfél hete tart az intenzív emelkedés az olajpapírban, de a jó számoknak köszönhetően új lokális csúcsra húzták az árfolyamot, 2011 óta nem látott szintre került a papír. Ha a következő napokban megerősítést nyer a kitörés, komoly emelkedési potenciál látható a grafikon szerint, hiszen 24 ezer forintig már nem található újabb ellenállás.

Mélyrepüléssel indult a múlt hét a Richterben, elsőként a hosszú távú emelkedő trend esett el, és elérte a kurzus a 6500 forint környékén húzódó 200 napos mozgóátlagot. Ez a támasz egyelőre nem tört le, de fordulós jelzések még nem érkeztek. A gyógyszerpapír már több mint egy hete publikálta negyedéves eredményeit, amit nem fogadtak túl jól a befektetők, és ennek köszönhető a múlt heti lejtmenet. Érdemes már a fordulatra koncentrálni, az erős támasz talán véget vethet az esésnek.

Nem hozott sok izgalmat a múlt hét a Magyar Telekomban, az árfolyam egy szűk sávban oldalazott 463–470 forint között. Július közepén törte le a kurzus a rövid távú emelkedő trendvonalat, illetve kiesett a háromszögalakzatból. Ezt követően kezdődött az oldalazás, a folytatást illetően a legfontosabb kérdés, hogy a sávból merre fog elindulni az árfolyam. Nagyobb a valószínűsége a további lejtmenetnek, a 463 forintos támasz törésével vehetné célba a kurzus a 453 forintnál húzódó legutóbbi mélypontot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.