BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érett már a korrekció az OTP piacán

Az OTP másfél hónapja tartó töretlenül emelkedő trendjét is korrekció szakította félbe a múlt héten. A Mol akár 25 ezer forintig is emelkedhet, ha áttöri az ellenállást.

A múlt hetet gyakorlatilag oldalazással töltötte a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A történelmi csúcs közeléből indult a hét elején, majd esés után korrigált az árfolyam, pénteken viszont ismét lefelé mozdult el a kurzus. Rövid távon van tere az esésnek, a következő támasz 36 940 pontnál húzódik. A korrekció után pedig kedvezőbb szinteken ismét érdemes lesz a vételi pontokat keresni.

Az OTP másfél hónapja tartó töretlenül emelkedő trendjét is korrekció szakította félbe a múlt héten. Az árfolyam felugrott 10 600 forintig, ahonnan 10 280 forintig esett vissza pénteken. Ráadásul a napi minimumon fejezte be a papír a kereskedést, így várhatóan további eséssel indul a hét. Támaszt a mozgóátlagok jelentenek, a 200 napos a lélektanilag is fontos 10 000 forintos szintnél húzódik, alatta pedig 9630 forintnál található támasz. Rövid távon így van tere az esésnek, de a támaszok környékén már a fordulós jelzéseket érdemes figyelni. Május óta erősen emelkedő trendben mozog a bankpapír, ráadásul másfél hónapja még csökkenő napok is alig voltak, tehát számítani lehetett a korrekcióra.

Az OTP árfolyama
Forrás: VG

 

Mozgalmasan telt a múlt hét a Mol piacán. Az árfolyam 23 840 forintról, azaz 2011 óta nem látott maximumról kezdett el esni, és leszúrt 23 000 forintig, majd a hét második felében ismét emelkedni kezdett. A trend így nem is sérült, és ha sikerül az árfolyamnak áttörnie az ellenállást jelentő 23 840 forintos maximumot, akkor az emelkedő trend ismét megerősítést kapna. Ez esetben pedig a 25 000 forintos ellenállást vehetné célba az olajpapír.

A múlt hetet ismét eséssel indította a Richter, de a 200 napos mozgóátlag egyelőre elég erős támasznak bizonyult. Több napon keresztül a szint felett sávozott az árfolyam, ám a pénteki kereskedésben ismét visszaesett a mozgóátlagra. Egy-

előre még az augusztusi emelkedés korrekciója zajlik, és amíg nem sérül a 6580 forintos támasz, addig pozitív a technikai kép. A szint törésével azonban már egy másik forgatókönyv lépne életbe, ebben az esetben akár a 6400 forintos támaszra is visszaeshetne az árfolyam.

Az augusztus közepe óta meredeken emelkedő Magyar Telekomot a 200 napos mozgóátlag állította meg a múlt hét során. A papír technikai képe egyértelműen pozitív irányba fordult az elmúlt hetekben, és egyelőre a mozgóátlag sem tűnik túl erős akadálynak. Amennyiben az ellenállás áttörése sikeres lesz, a 493, illetve 503 forintos ellenállásokig nyílna tere az emelkedésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.