BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódott az OTP árfolyamának esése

Élénk, 14 milliárd forintos forgalom mellett 0,2 százalékkal 37 244 pontig esett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

A BUX egész nap pluszban tartózkodott, csak nem sokkal zárás előtt fordult mínuszba a mutató.

Folytatódott ugyanis az OTP esése, miután nem enyhült a befektetők azon aggodalma, hogy a Groupama kiszállhat a bankból. Az árfolyam a kedden elszenvedett 4,6 százalékos süllyedés után 0,6 százalékkal került lejjebb, ahol utoljára augusztus elején járt. A Richter árfolyama 1,1 százalékkal esett.

A Mol és a Magyar Telekom viszont drágult: az olajpapír 0,7, a távközlési részvény 0,4 százalékkal. Viszonylag nagy, 94 millió forintos forgalom volt a Waberer’s papírjaiban, amely 0,5 százalékkal 5025 forintra ment fel. Számottevő, 64 millió forintos forgalom mellett nagyot, 9,5 százalékot zuhant a NordTelekom árfolyama. Igaz, ez csak 2 forintos mozgás, a papír 19 forinton hagyta el a parkettet. A kis- és közepes részvények teljesítményét mutató BUMIX mindössze egy ponttal ment lejjebb.

A forint stagnált az euróval szemben. A pesti börze zárásakor 311,21-on állt a jegyzés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.