BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrekció következhet a Mol és az OTP esetében

A Magyar Telekom részvényárfolyama ismét megcélozhatja az 500 forintos szintet.

Meredek emelkedéssel zárta a múlt hetet a hazai tőzsde részvényindexe, a BUX. A szeptember eleji korrekciót, majd stagnálást követően ismét megérkeztek a vevők, és pár nappal ezelőtt történelmi csúcsra kapaszkodott az index. Komoly ellenállás nem húzódik a közelben, és ha középtávon is kitart a meredeken emelkedő trend, akkor a 40 ezer pontot veheti célba az árfolyam.

Az OTP augusztus közepe óta stagnál 10 240–10 500 forint között. Az oldalazást egy meredek emelkedés előzte meg, és hamarosan kiderülhet, hogy átmeneti megtorpanás vagy egy korrekciós szakasz kezdete látható-e. Egy újabb kitörés esetén a papír már a 10 970 forintnál található történelmi csúcsát célozhatná meg, de amennyiben lefelé indulna a sávból, akkor a 10 ezer forintos lélektani szintet vagy az alatta található 9630 forintos támaszt vehetné célba a bankpapír.

Továbbra is a Mol a Budapesti Értéktőzsde legerősebb blue chipje. Töretlenül emelkedik az árfolyama, és a múlt hét során egy újabb kitöréssel örvendeztette meg a befektetőket a részvény. Jelenleg már 2011 óta nem látott magasságban tartózkodik az árfolyam, bár fordulós jelzés egyelőre nem látható, de túlvett a kurzus, az egy hete látható meredek emelkedés nem tartható fent sokáig. Egy korrekció kialakulása esetén első körben 23 850 forintig eshetne vissza az árfolyam, ahol már a vételi pontokat lesz érdemes keresni. A következő erősebb ellenállás pedig 25 ezer forintnál húzódik.

Az elmúlt hetekben a 200 napos mozgóátlag felett araszolt felfelé a Richter árfolyama. A szeptember eleji stagnálás után sikerült a mozgóátlagról elrugaszkodnia a részvénynek, majd rövid emelkedést követően ismét jött egy korrekció, viszont a pénteki jó hangulatból sikerült a Richternek is kivennie a részét. Egyelőre kedvező a papír technikai képe, de egy újabb lokális csúcs, vagyis a 6760 forint szignifikáns áttörése jelentene megerősítést. Ebben az esetben már emelkedő trend rajzolódna ki a grafikonon. Ez a forgatókönyv 6570 forint alatt veszítené érvényét.

Szeptember elején a 200 napos mozgóátlag állította meg a Magyar Telekom emelkedését, majd rövid oldalazás után korrigálni kezdett az árfolyam. A múlt hét során 475 forintig süllyedt a kurzus, gyakorlatilag a 30 napos mozgóátlag állította meg a távközlési papírt. Pénteken azonban újra megérkeztek a vevők, és határozottan emelkedett az árfolyam. A hét elején folytatódhat tovább a pozitív mozgás, de tartós emelkedés csak akkor várható, ha a 486 forintnál található 200 napos mozgóátlagot is áttörné az árfolyam. Ebben az esetben 493 és 503 forintig nyílna tere az emelkedésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.