BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A zuhanó OTP magával rántotta a blue chipeket

Rendkívül rossz hangulatban telt tegnap a kereskedés a hazai börzén: a BUX kiemelkedő, 21 milliárd forintos forgalomban bő 2 százalékot esett. A lejtmenetet az OTP vezette, a bankpapírok 16 milliárd forintos forgalomban 4,6 százalékot zuhantak, a kurzus 9710 forintig süllyedt. A zuhanást vélhetően az okozta, hogy elterjedt a hír: a bank egyik tulajdonosa, a Groupama csoport kiszállhat a vállalatból.

A meredek esés elrontotta a kereskedési hangulatot, és magával rántotta a hazai blue chipeket is: eséssel indultak a nyolcadolt Mol-papírok, több mint 1 százalékot vesztett értékéből a Richter, a Magyar Telekom jegyzése is bő 0,6 százalékot gyengült. Európában nem volt egyértelmű iránya a kereskedésnek, a vezető indexek egész nap oldalaztak, végül a DAX és a CAC 40 tudott enyhén emelkedni. Az euró tovább vesztett értékéből a dollárral szemben: az 1,18-os jegyzés alá érkezett, míg a forint a közös devizával szemben a 311-es kurzus fölé gyengült. Az olaj ereszkedni kezdett kétéves csúcsáról, vélhetően a tegnapelőtti rali korrekciója volt látható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.