BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Akvizíciós sztorik miatt szárnyalt az OTP

Erős hét áll a pesti börze mögött: a BUX 1,75 százalékot erősödött péntekig. Nyugat-Európában is kedvező volt a hangulat.

Erős hét áll a pesti börze mögött: a BUX 1,75 százalékot erősödött péntekig, a vezető papírok vegyesen teljesítettek. A legjobban az OTP-papírok futottak, 4,1 százalékos drágulással újra 10 ezer forint fölé ért a jegyzés. Ennek oka vélhetően az volt, hogy Csányi Sándor vezérigazgató hétfőn bejelentette: a következő két évben az OTP még legalább öt bankot akvirálna. Több mint 2,6 százalékot emelkedett a Richter kurzusa is, a vállalat a héten közölte: Orbán Gábor lesz az új vezérigazgató, Bogsch Erik pedig csak az igazgatósági elnöki pozícióját tartja meg. Gyengélkedett a Mol, az árfolyam 1,2 százalékot esett, a Magyar Telekom viszont 0,4 százalékot drágult.

Nyugat-Európában is kedvező volt a hangulat, a főbb börzék emelkedtek. A hét elején a katalán népszavazás okozott kisebb pánikot a piacon, a spanyol tőzsdeindex és a bankpapírok bezuhantak, de a referendum után két nappal korrigáltak. A Monarch hétfői csődje pörgette a légitársaságok papírjait, a Las Vegas-i vérengzés után pedig a fegyvergyártók részvényei drágultak. A forint gyengült a héten, az euró ára 312 forint fölé emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.