BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a BÉT forgalma szeptemberben

Szeptemberben 190,4 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) azonnali részvénypiacán, ami 10,3 százalékkal elmarad az augusztusi 212,3 milliárd forintos forgalomtól, a tavaly szeptemberi forgalomnál azonban 14,8 százalékkal magasabb – közölte hétfőn a BÉT.

A napi átlagforgalom a szeptemberi 21 kereskedési napon 9,1 milliárd forint volt, míg augusztusban 9,2 milliárd forint, tavaly szeptemberben pedig 7,5 milliárd forint.

Folytatódott a BUX hónapok óta tartó emelkedése, az index szeptember 18-án ismét történelmi csúcsot döntött 38 387 ponton. Bár az index szeptember közepétől tartósan 38 ezer pont felett járt, végül 37 290,65 ponton zárta a hónapot, 801,61 ponttal, 2,1 százalékkal alacsonyabban az augusztus végi értékénél.

A hónap jelentős eseménye volt a Mol részvényeinek felaprózását elfogadó közgyűlési határozat hatályba lépése, amelynek értelmében szeptember 26-tól már az új, 125 forint névértékű Mol-papírokkal lehet kereskedni. A blue chip részvények közül egyedül a Mol árfolyama emelkedett, 0,8 százalékkal, figyelembe véve a névérték nyolcadolását. Az OTP árfolyama 5,3 százalékkal esett, a Richter 2 százalékos, a Magyar Telekom 1,6 százalékos csökkenéssel zárta a hónapot.

https://www.vg.hu/penzugy/elaprozta-erejet-mol-kezelesre-szorul-richter-2-632825/

Az azonnali részvénypiac duplikált forgalma 380,9 milliárd forint volt. A szolgáltatók közül a Wood & Company Financial Services a.s érte el a legnagyobb, 90,9 milliárdos forgalmat, a második helyen a Concorde Értékpapír Zrt. végzett 81,1 milliárd forintos forgalommal, a harmadik helyre pedig az Equilor Befektetési Zrt. került 50,5 milliárd forintos forgalommal, ezzel 2017. januárja óta első alkalommal megelőzte az Erste Befektetési Zrt.-t.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.