BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekordközelben az OTP

Pezsgett a kereskedés tegnap a hazai börzén, a BUX magas, 17 milliárd forintos forgalomban 1,1 százalékot emelkedett, és 39 840 ponttal új csúcsra futott.

A ralit a Mol és a Richter vezette, 1,8 és 1,4 százalékos drágulással. Hiába szerepelt jól az OTP, a 0,8 százalékos drágulás és a kimagasló, 9 milliárd forintos forgalom sem volt elég, hogy történelmi csúcsot döntsön: 30 forinttal maradt el a rekordtól. A vezető papírok közül csak a Magyar Telekom esett, 0,4 százalékos mínuszban zárt. Megint nagyot futott az OTT-One, a kispapír a keddi 18 százalék után szerdán 19 százalékot erősödött, bár a 86 millió forintos forgalom alig fele volt az előző napinak.

A nyugat-európai börzéken az eladók voltak többségben, a vezető indexek 0,5–1,1 százalékot estek. A tengerentúli börzék a negatív tartományban nyitottak, süllyedt a Coca-Cola és a Boeing árfolyama is, holott mindkét vállalat az elemzői konszenzust meghaladó negyedéves jelentést tett közzé.

Minimálisan gyengült a forint az euróval szemben, de nem hagyta el a 310 forint körüli keresztárfolyamot. A hazai deviza mozgása az euró erősödésének is betudható: a dollárral szemben megugrott a jegyzés, átlépte az 1,18-os kurzust.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.