BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol húzta mélyre a budapesti indexet

A Budapesti Értéktőzsde 9,6 milliárd forintos forgalmat ért el tegnap, fő mutatója 0,5 százalékkal 39 242 pontra esett, ami elsősorban az OTP és a Mol rossz szereplésének tudható be.

A bankpapír 0,3, az olajrészvény 0,9 százalékkal korrigált a múlt pénteki lokális csúcsokat követően. A Richter stagnált, a Magyar Telekom pedig 0,6 százalékos mínuszban fejezte be a napot, pedig a cég papírjainak célárfolyamát 567 forintról 574 forintra emelte a Goldman Sachs. A Magyar Telekom átlagos célára 548 forint a Reuters adatbázisa szerint. A forint árfolyama érdemben nem változott az euróval és a dollárral szemben.

Egy bázisponttal, 0 százalékra csökkent a három hónapos diszkontkincstárjegy átlaghozama. Az ÁKK 40 milliárd forintot hirdetett meg, az elsődleges forgalmazók 101,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot. Legutóbb tavaly június végén haladták meg az ajánlatok a 100 milliárdos szintet ennél az állampapírnál. A vezető nyugat-európai és amerikai indexek 0,3-1 százalékos pluszban voltak a pesti parkett zárásakor. A Dow Jones és az S&P 500 történelmi csúcson járt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.