BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább zuhant a Mol és az OTP

A háttérben az állhat, hogy a cég a mai napra hívta össze rendkívüli közgyűlését, amelyen egyebek között a részvények felaprózásáról is dönthetnek.

Az eladók uralták a tegnapi kereskedést a pesti börzén: a BUX az átlagot meghaladó, 17 milliárdos forgalomban 1 százalékot esett. A nagy részvények közül a Mol esett a legnagyobbat, az olajpapír 2,36 százalékos zuhanása megfelel a nemzetközi trendeknek, mivel az energia- és nyersanyagcégek árfolyama világszerte csökkent. Az OTP 6,5 milliárd forintos forgalomban tízezer forint alá esett, a Magyar Telekom árfolyama 0,6 százalékkal ment lejjebb. A blue chipek közül csak a Richter zárta enyhe erősödéssel a napot. Az Altera a kereskedés után közzétette: a mai napra kéri a részvényeivel való kereskedés felfüggesztését.

A háttérben az állhat, hogy a cég a mai napra hívta össze rendkívüli közgyűlését, amelyen egyebek között a részvények felaprózásáról is dönthetnek. A hangulat világszerte rendkívül rossz volt, a vezető ázsiai és európai indexek mind a negatív tartományban zártak, a tengerentúliak pedig komoly esésekkel nyitottak. A DAX esését a gépjárműipari vállalatok vezették, pár bank szerepelt csak jól tegnap, az amerikai piacokon viszont az olajcégek mellett az IT-vállalatok is zuhantak, itt is a bankpapírok tartották magukat legjobban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.