BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az EasyJet árfolyama hamarosan megkaphatja a felszállási engedélyt

Bár az árfolyam technikailag erős ellenállásba ütközött az utóbbi napokban, egy kisebb negatív korrekció után ismét vonzóvá válhat a papír.

Az EasyJet új vezérigazgatója új lendületet adhat a vállalatnak, mivel a diszkont-légitársaságot de­cember elseje óta irányító Johan Lundgren tervei az elődjééhez hasonlóan nagyra törők. A megnövekvő utasforgalom mellett a stratégia részét képezi, hogy a jövőben szélesítik kapcsolati rendszerüket a többi légitársasággal, és az új vezér napokban megjelent nyilatkozatából azt a fontos részletet is megtudhattuk, hogy már az idén hibrid erőforrású repülőgépet tesztelhetnek, ami alapjaiban reformálhatja meg az egész légi közlekedést.

Az EasyJet növekedési terveit segítheti, hogy a további piacszerzés jegyében a csődbe jutott légitársaságok kárán sikeres tranzakciót is végre tudott hajtani, a cégnek sikerült megvásárolnia az Air Berlin egyes eszközeit. A vállalat szerint a terjeszkedés nyomán 13 százalékkal, 90 millióra bővülhet utasainak a száma 2018-ban, a flottáját képező repülőgépek száma pedig meghaladhatja a háromszázat.

A friss hírek hatására az EasyJet kurzusa is megkaphatja a felszállási engedélyt a következő hetekben. Bár az árfolyam technikailag erős ellenállásba ütközött az utóbbi napokban, egy kisebb negatív korrekció után ismét vonzóvá válhat a papír. A részvényárfolyam emelkedésén túl érdemes azt is kiemelni, hogy a font potenciális felértékelődését is meglovagolhatják a befektetők. A forint az év végén nagyot hajrázott, az angol devizával szemben pedig több mint 3 százalékot erősödött.

Összességében adottak a körülmények ahhoz, hogy kedvezően alakuljon az EasyJet jövője. Bár kockázatos a légitársaságokat sújtó pilótaválság és a Brexit körüli bizonytalanság, a kínálkozó lehetőségeket sikeresen kiaknázhatja a vállalat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.