BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Korrekció után ismét jó vételi lehetőségek adódhatnak

A negatív korrekció során ismét érdemes figyelni a BUX 40 200–40 500 pontos ellenállási zónájára, hiszen a visszatesztelést követően újabb emelkedő hullám indulhat.

A múlt hét elején tapasztalt nagymértékű emelkedés után negatív korrekció indult, de pénteken ismét javult a hangulat a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index új történelmi csúcsra került, miután sikerrel törte át a 40 200–40 500 pontos ellenállási zónát. A negatív korrekció során ismét érdemes figyelni erre a tartományra, hiszen a visszatesztelést követően újabb emelkedő hullám indulhat.

Az OTP árfolyamában elementáris erejű kitörést láthattunk múlt hétfőn, a jegyzés átlépte a 11 000 forintos szintet, majd szerdán negatív korrekció indult. A korábbi ellenállás már támaszként funkcionál, megközelítése vagy visszatesztelése esetén adódhat ismét kedvező vételi lehetőség, és a támaszt fogja erősíteni hamarosan a lilával jelzett 30 napos mozgóátlag is. Egy későbbi emelkedő hullámban reális cél lehet a 12 ezer forintos szint elérése, a múlt héten kijelölt új történelmi maximum 11 780 forintnál található.

A MOL árfolyama is korrigálni kezdett egy emelkedő hullámot követően, kirajzolódott egy szabályos emelkedő trendcsatorna, melynek a felső trendvonaláról fordult a jegyzés múlt hét közepén. A pénteki kereskedésben már pozitív korrekció indult, de újabb kedvező vételi lehetőség a jelenlegi technikai kép alapján csak a 3075 forintos szint közelében adódhat. Egyáltalán nem biztos, hogy az olajtársaság árfolyama ismét megérinti a támaszt, ám a jelenlegi szinten az új vételnek viszonylag magas a kockázata.

A Magyar Telekom árfolyama áttörte a 200 napos mozgóátlagot, egy korábban kirajzolódott fordított fej és vállak alakzat nyakvonalát is átlépte. A 483 forintos szintről negatív korrekció indult, és újabb vételi lehetőség 473 forint közelében adódhat. Ez esetben visszatesztelné az alakzat nyakvonalát, majd ezt követően újabb emelkedő hullám indulhat. Ebben a hullámban a későbbiekben elérheti a jegyzés a 486 forintos szintet, amely tavaly május óta masszív ellenállási szint.

A Richter technikai képe alapján rövid távon pesszimista vagyok, mivel nem sikerült átlépni a 200 napos mozgóátlagot, és jó esély van a 6600 forintos szint letörésére, ez esetben pedig újabb tér nyílhat meg lefelé. Letörés után elsőként a 6500 forintos, majd a 6400 forintos szint jelenthet megállót, utóbbinál már érdemes lehet a vételeken elgondolkodni. Rövid távon a negatív forgatókönyv lehetőségét erősíti az MACD és az RSI indikátor is, mindkettő eladási szignált adott.

Az euró-forint árfolyamban továbbra sem várható nagymértékű elmozdulás, ám a 310-es szint áttörése esetén folytatódhat a forintgyengülés a bankközi devizapiacon, ez esetben néhány napon belül elérhető lehet a 312–313-as árfolyamtartomány. A hosszabb távú várakozás továbbra is arról szól, hogy egy széles kereskedési sávban (a 307–315-ös tartományban) mozoghat a jegyzés, így a sávkereskedés szabályait érdemes betartani (támasznál venni, ellenállási szintnél adni).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.