BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödtek a tőzsdék, zuhant a bitcoin

Kitartott a pozitív hangulat a vezető tőzsdéken, a főbb indexek kivétel nélkül pluszban zártak Európában és Amerikában, Ázsiában is zömében erősödés volt jellemző. A bitcoin benézett 8500 dollár alá. A Fitch Ratings pénteken vizsgálja hazánk államadós-besorolását.

Ázsiában a 0,1 százalékos csökkenést mutató Asia Dow kivételével enyhe pluszban mozogtak a vezető tőzsdeindexek. Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,41 százalékot erősödött, a szingapúri börze indexe 0,19 százalékot emelkedett péntek reggelre. A sanghaji tőzsde 0,4 százalékos, a hongkongi Hang Seng index 0,89 százalékos pluszban állt nem sokkal hét óra után.

Forrás: AFP

Erősödéssel zártak csütörtökön a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

  • A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 93,85 ponttal, 0,38 százalékkal, 24 895,21 pontra emelkedett.
  • Az S&P 500-as mutatója 12,17 ponttal, 0,45 százalékkal gyarapodott, és 2738,97 ponton fejezte be a napot.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 31,3 ponttal, 0,42 százalékkal lett több, és 7427,95 ponton zárt.
  • Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék irányadó indexei is csütörtökön:

  • A londoni FTSE-100 index 0,66 százalék,
  • a frankfurti DAX mutató 0,90 százalék,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 1,28 százalék emelkedéssel fejezte be a napot.
  • A páneurópai indexek közül a FTSEurofirst 300 index 1,03 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 pedig 1,14 százalékkal erősödött.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 484,43 pontos, 1,27 százalékos emelkedéssel, 38 670,63 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény erősödött az előző napi záráshoz képest.

    Olaj, deviza, bitcoin

    A Brent olajfajta hordójával 0,28 százalékkal drágábban, 63,79 dollárért kereskedtek reggel hét óra után, a WTI egy hordóját pedig 60,27 dollárért adták, 0,25 százalékkal drágábban. A bitcoin árfolyama nagyot esett reggelre, a kriptovalutát 8500 dollár alatt jegyezték, ami mintegy 9 százalékos csökkenés.

    Forrás: AFP/ Mehmet Ali Ozcan/Anadolu Agency

    Olcsóbb a gázolaj

    Csökkentette 2 forinttal a gázolaj literenkénti árát a Mol, a benzin ára nem változott. A gázolaj literjéért így átlagosan 363 forintot kell fizetni péntektől.

    Erre érdemes ma figyelni

    Pénteken a külkereskedelmi forgalom januári előzetes adatait közli első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal, a Fitch Ratings pedig Magyarország államadós-besorolását vizsgálja ma. A nemzetközi hitelminősítő 2018-ra szóló vizsgálati menetrendjében ez lesz a magyar szuverén osztályzat első elbírálása.

    Kora tavaszi időnk lesz

    Az ország nagy részén fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, északkeleten viszont a köd és rétegfelhőzet feloszlása után is csak rövidebb napos időszakokra számíthatunk az OMSZ előrejelzése alapján. Az északkeleti határ közelében kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szelet sokfelé élénk, a Nyírségben erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű, délnyugaton lehet a legenyhébb az idő. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.