BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stagnált a BUX árfolyama a reggeli nyitáskor

Nem változott szerdai záró értékéhez képest a BUX árfolyama, elemzők pontosan erre számítottak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 35 587,46 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest nem változott.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy a hazai piacon jelentősebb piacmozgató hír nem várható, így a nemzetközi hangulat mozgathatja a BUX-ot. Felhívta a figyelmet arra, hogy fontos a forint gyengeségére figyelni, mert a hazai fizetőeszköz mind az euróval, mind a dollárral szemben történelmi mélypontokra került az utóbbi időben.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Hozzátette,

a nemzetközi tőzsdei hangulatot alapvetően az amerikai kereskedelempolitikai kommunikáció és az ezzel összefüggő friss hírek mozgatják majd.

A nemzetközi piac szerdán a negatív nyitás után felfelé indult, a lendület az amerikai kereskedés végére elfogyott. Az ázsiai piac vegyes képet mutatott a nyitáskor, azóta inkább negatív kereskedés látszik – mondta a Concorde elemzője.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elemzésében felidézte, hogy kisebb pozitív korrekció zajlott a Budapesti Értéktőzsdén az elmúlt napokban, de továbbra is meghatározó támaszok közelében van a vezető részvények többsége, egyelőre nem számítanak tartós vételi erőre a piacon.

Szerinte a technikai kép alapján a Mol lehet a kakukktojás, amely folytathatja az emelkedést a következő napokban, egészen a 2750 forintos szintig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.